Как да защитим дома си от бедствия?

След разрушителното бедствие, което се изсипа върху северна България през юни 2014 година, най-вероятно много от нас са си помислили за застраховка имущество. А дали няма да го отложим за по-нататък? До следващата буря, когато може да погине и нашия дом.

Как да защитим дома си от бедствия чрез застраховка имуществоСтатистиката показва, че 94% от българските граждани притежават личен недвижим имот, но само 10% от всички българи ползват застраховка имущество. Склонни сме да пренебрегваме сигурността на дома си, който сме градили с толкова много усилия. Повечето хора смятат, че е хубаво да имаш застраховка имущество, но какви са мислите и притесненията, които ни спират да я сключим?

1.Няма да ми платят!

Това притеснение може да се премахне лесно, само трябва да се запознаем с покритите рискове и да проучим пазара, за да сме спокойни със спецификите на услугата застраховка имущество, която ползваме. Наша е отговорността да определим какво точно искаме да прадпазим от рискове, какви са предлаганите покрития и да посочим стойностите на вещите и имота.

2.Скъпа ли е услугата застраховка имущество?

Разбира се, цената на застраховка имущество зависи от стойностите на имота. Ако искаме да направим пълна застраховка имущество, която да покрива действителните стойности на дома ни, би могла да се получи и по-висока цена. Но компаниите от бранша предлагат възможност за разсрочено плащане, което не натоварва бюджета ни. Предлагат се и пакетни продукти с лимитирани покрития, но за сметка на това на доста приемливи цени. При пакетната застраховка имущество застрахователните суми може да не отговарят на реалната стойност на имота, което може да се отрази и на обезщетението при щета, но и този вариант пак е по-добър от липсата на каквито и да е покрити рискове.

3.Как да реагирам и към кого да се обърна, ако ми се наложи да ползвам застраховка имущество?

За да отпаднат тези притеснения, най-лесно е това да се уточни още при сключването на полицата. Всички утвърдени компании и брокери имат отдели за ликвидация на щети. Тяхната функция е именно тази – да работят с клиента, когато се случи немислимото. Ако си изясните какви са необходимите действия и срокове при щета още в началото, ще се чувствате много по-сигурни и спокойни с вашата застраховка имущество.

Ако имате още въпроси по разискваната в статията тематика, не се притеснявайте да се свържете с мен:

+359 888 442 702
+359 893 555 923
p.gencheva@karoll.bg

Напиши коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>