Партньорите на Арт Семестър 2015: Uchi.bg

Арт семестър 2015 отново ще мотивира участниците да учат и творят, да бъдат новатори, да правят неочаквани връзки, да „откриват” технологиите и сами да създават възможности, да дискутира и развиват идеите си. Всичко това би могло да се каже, дори точно в този ред, за един от нашите партньори, който дори само с името си го…изисква. Ще ви представя Мария Иванова и сайта Uchi.bg. Още с идеята за първото издание на Арт семестър, Мария повярва, че ще успеем да направим това толкова различно обучение, за което преди година разказвахме само като бъдещи намерения. Как ги осъществихме Uchi.bg проследи проследи от началото до днес.

За Мария Иванова

MariaIvanova-uchi-bgМария Иванова е главен редактор на образователния сайт Uchi.bg. Работила е като редактор в месечното списание за бизнес и лайфстайл b2b Magazine и финансов репортер в новинарския сайт LiveNews. Завършила е магистърска степен по „Печатни медии” в СУ ”Св. Климент Охридски”. Обича да чете и пише, да пътува и да танцува.

 

 

 

 

 

За Uchi.bg

Образователният сайт Uchi.bg е първия по рода си у нас фокусиран върху промените в образователната система и навлизането на нови технологии за преподаване. Екипът зад сайта е убеден, че съвременното образование е изправено пред сериозни промени, стреми се да проследява в детайли тези промени, да анализира възможностите и да предизвиква дискусии по по-значимите теми. В Uchi.bg се публикуват ежедневно новини, статии и интервюта, свързани с навлизането на IT технологиите и новаторството в образователната сфера.

Uchi.bg за втори път е партньор на Арт семестър. За този период образователният портал успя да направи нов образователен вестник, изцяло фокусиран върху темите за образование, личностно развитие, наука и иновации. След пилотния брой какво предвиждате?

След пилотния брой тече подготовката на априлското издание на електронния вестник Uchi.bg, в който читателите ще открият информация за нови образователни проекти, практически съвети за личностно развитие и най-новите открития в света на науката и технологиите.

На Благовещение (25 март) стартира и второто издание на класацията „Новатори в образованието”, която ще отличи онези личности, които със своята дейност и проекти допринасят за постигане на позитивна промяна в образователната система у нас. В нея могат да участват както представители на образователните среди, така и частни обучителни центрове, неформални организации, разработчици на нови технологии и методи на преподаване и др. Крайният срок за кандидатстване е 25 април. Резултатите от класацията ще бъдат обявени официално в деня на славянската писменост 24 май.

Повече учат или повече търсят информация младите хора днес?

Днес Интернет позволява на младите хора да достъпват до всяко специфично знание и информация за броени секунди. Ролята на учителя и училището все по-малко е да им преразкаже това знание и все повече – да изгради у тях критично мислене и способност да отсяват вярната от невярната информация и по този начин да бъдат по-предприемчиви, креативни и подготвени за реалния живот. Екипът на Uchi.bg постави началото на класацията “Новатори в образованието” именно, за да насочи вниманието към тези личности, които са носители на тази промяна и преобръщат представата ни за образование.

Проследихте по време на първото издание на Арт семестър как учат арт хората. Как би определила формата?

Бих определила формата като иновативен и изключително полезен за творците, които имат желанието и ентусиазма да станат F-thinkers. За Арт хората днес е много важно да умеят да управляват личните си финанси, за да може въображението и креативността им, които влагат в творбите си, да намерят верния път до хората.

На теб лично, кое ти допадна най-много в обучението?

Новаторският формат на обучението – арт шопите и творческите брейнсторминги, в които не само се споделят знания и умения, но и участниците провокират своята креативност. Харесва ми, че във финансовото обучение за творчески личности много неща за случват за първи път, генерират се много идеи и обучаемите често заемат ролята на обучаващи.

Каква е твоята Учи! провокация към художниците, които ще влязат в света на финансите, въоръжени само с любопитство и четки, например.

Бих искала да поздравя участниците във втория сезон на Арт Семестър, които са приели предизвикателството, заедно с други модерно мислещи хора, да провокират себе си и да градят нова финансова култура. Пожелавам им да бъдат активни и да извлекат максимума полезни знания за себе си от това обучение. Любопитна съм да разбера как в края на семестъра всеки един от тях би нарисувал знанието, с което се е обогатил по време на Арт Семестър.

Вижте другите партньори на Арт семестър:

Smartnews.bg

2 thoughts on “Партньорите на Арт Семестър 2015: Uchi.bg

  1. Pingback: Партньорите на Арт Семестър 2015 - Smartnews.bg | Блогът на Карол за лични финанси и инвестиции

  2. Pingback: Партньорите на Арт семестър 2015: Timeart.me | Блогът на Карол за лични финанси и инвестиции

Напиши коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>