Денят на книгата – покана за ценители

Знаете ли, че 23 април е денят на книгата? Много хора днес научават подобни неща в новините, които отразяват конкретни инициативи или от Facebook, където някои от приятелите споделят подобни факти. През последните години у нас по този повод се правят маратони на четенето, разменят се книги, подаряват се книги… Всъщност, навсякъде по света търсят своя начин да покажат любовта си към книгите и словото, защото световният ден на книгата и авторското право е определен за честване от ЮНЕСКО и се празнува от 1955 година насам.

Идеята е да се насърчи четенето, издателска дейност и защитата на интелектуалната собственост чрез авторското право. На тази дата през 1616 г. са починали Сервантес и Шекспир.

Корпоративна библиотека

Имате ли свои планове за 23 април? Купете книга, прочетете книга, открийте нов автор, подарете на някого ценно издание, направете дарение, за да достигат книгите до повече хора!

На този ден корпоративната библиотека на Карол отваря врати за вас, ценителите на книгата, които търсите специализирана литература, знания и идеи.

На 23 април достъпът до нашата библиотека ще е свободен от 10 до 16 часа за вас, нашите приятели, клиенти, бъдещи клиенти, студенти – всички, които се чувстват част от Карол общността.

Подарете книга на нашата библиотека!

Аз ще го направя! Ако и вие имате ценно издание, наша и чужда литература в областта на финансите, маркетинга, управлението, личностното развитие, книги, които самите вие смятате, че са истинско богатство и трябва да стигнат до повече хора, дарете ги! При нас те ще намерят нови ценители!

Ние от своя страна ще продължаваме да споделяме знания и книги, подкрепяни и от Корпоративния университет на Карол, за чиито инициативи можете да научавате от нашата образователна секция на сайта.

23 април, денят на книгата, очакваме ви! Да открием заедно нови знания в нашите книги!

2 thoughts on “Денят на книгата – покана за ценители

 1. Стефан Вичев

  Аз съм човек с увреждане и не мога да дойда на 23-ти при Вас. Канен съм и на други места. Не говоря и английски език за да чета Вашата библиотека, която предполагам е предимно на английски език. Икономист съм. Интересувам се от неща като финанси, маркетинг, мениджмънт, анализи, отчетност, МЛМ и много други неща свързани с икономиката.
  Моето предложение към Вас е да пуснете във Вашият сайт една от книгите, които притежавате в електронен вариянт да могат всички, които поискат да я прочетат.
  Това ще е голям жест към българския бизнес, който сега е в колабс. И нека бъде на български език, тъй като много хора, като мен, от работа не са имали време да учат езици.
  Дори и интересна тема от книга да публикувате би помогнало на бизнеса.
  А другата Ви идея също е похвална, с изключение на това, на Вас да Ви подаряват книги и да Ви пълнят корпоративната библиотека. Вие сте голяма компания и би трябвало Вие да подарявате книги на специализирани училища с профил икономика или на библиотеките на университетите…

  1. Партньори, приятели и заинтересовани от нашите компании лицаKaroll

   Здравейте Стефан,

   Благодарим ви за интереса към нашата библиотека. В нея има книги в областта на финансите, маркетинга и управлението не само на английски език. Съжаляваме, че нямате възможност да ни посетите лично. Ще се постараем на сайта ни да намирате информация за различни книги, които ще представяме. Надяваме се скоро да можем да ви поканим и в електронна библиотека, но в нея вероятно повечето издания ще са на английски език. Добре дошъл сте на нашите уебинари, следете от сайта ни кога и на какви теми има такива. Както сте видял, предполагам, можете да се абонирате за информация, която да получавате редовно от нашите компании по теми, които ви интересуват.
   Що се отнася до дарената книга, всяка библиотека приема дарения и това й помага да предлага на своите читатели повече заглавия. Нашите приятели, които даряват книги го правят с идеята, че така ценно познание, което те са открили ще стигне до повече хора. Това е благородна и красива кауза, популярна по цял свят. Нашата корпоративна библиотека не е един от бизнесите ни и уверявам ви, не я „пълнят” дарения, те са единични, но ценни жестове. Библиотеката е създадена, тъй като в нашите компании знанието е основна ценност и ние споделяме знание с всичките си образователни инициативи. Ще се радваме и вие да имате възможност да се възползвате от тях и да сме полезни и на вас лично. Можете да ни пишете на education@karoll.bg, за да коментираме с какво още можем да отговорим на вашите очаквания.

Напиши коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>