Три начина да си осигурим спокойно пътуване

По време на празници все повече хора планират пътуване извън страната. Понякога плановете ни се ограничават с отскачане до някоя съседна държава за уикенд, но може да планираме и дълги пътувания до екзотични дестинации. Тези пътувания обикновено са свързани с по-дългосрочно планиране, което може да започне месеци по-рано. Бюджетът, който отделяме за тях, също може да е по-голям. Точно това са и пътешествията, които ни карат да изпитваме освен приятната тръпка на предстоящата екзотика, а също така и притеснения.Дали всичко ще е наред с нас там? Ами ако нещо ми попречи да замина, а вече съм платил скъпите самолетни билети и хотели ?

Даваме ви три съвета, които ще ви направят много по-спокойни преди предстоящото ви пътуване:

1. Запознайте се със застраховката „Отмяна на пътуване“ още докато планирате вашата почивка . Тази застраховка ви гарантира, че няма да загубите вложените суми, ако се наложи да отмените пътуването си.

Застраховката покрива анулиране или предсрочно прекратяване на пътуване и анулиране на самолетен билет.Някои от причините, които застрахователната компания ще уважи за отмяна на пътуването Ви са злополука, заболяване, включително и непоносимост към ваксини, влошаване на хронично заболяване, бременност, прекратяване на трудов договор от страна на работодател, кражба в жилището на застрахования и др.
Нещото, което е много важно да се знае от клиента за тази застраховка е, че трябва да бъде направена в деня на сключването на договора за пътуването с туристическата агенция или в деня на закупуването на самолетните билети.

2. Задължително сключете „Медицинска застраховка“ по време на престоя си в чужбина.
Медицинската застраховка ни защитава от неприятни инциденти или болести, които могат да провалят пътуването ни. Тя покрива лекарска помощ при заболяване и злополука, правна помощ в случай на необходимост, както и пакет от допълнителни услуги, чиято цел е да улеснят вашето пътуване и пребиваване в чужбина. При нужда от помощ, на вашата медицинска застраховка има изписан телефон на асистънс център, с който може да се свържете и да получите пълно съдействие. То се изразява в насочване към най-подходящото лечебно заведение и инструкции как да действате в конкретната ситуация.

3. Ако ще практикувате спортове по време на почивката като ски, сърф и т. н. задължително отбележете това в покритието на медицинската застраховка за да сте спокойни, че инцидентите по време на спорт също са покрити.

Пожелаваме ви много приятни емоции и незабравими спомени от Вашите пътешествия.

Напиши коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>