4 причини защо да застраховаме дома си

Наистина ли е необходимо да сключваме застраховка за нашия дом? Защо да отделяме средства и за това? Каква стойност ни носи тази застраховка? От какво ни предпазва и ще ни бъде ли изплатено обезщетение, в случай на някакво неблагоприятно събитие? Вероятно ще си зададете някои от тези въпроси в някакъв момент от живота си, особено ако сте собственик на имот.

4-prichini-zashto-da-zastrahovame-doma-si

Ето 4 някои причини, които дават отговор на въпроса защо всъщност е важно за застраховаме жилището си:

1.Банките изискват задължително такава застраховка, преди отпускане на кредити за покупка на нов дом, и изискват тя да е правилно сключена, защото като кредитни институции те искат да са сигурни, че имуществата им са защитени.

2.Нашият дом е най-голямата ни инвестиция. За разлика от автомобилите, които се обезценяват с всеки изминал ден, имотите гарантират нашата сигурност в идните години и, освен това, имат склонността да повишават стойността си в дългосрочен план. Затова, застраховката на имуществото следва да бъде в горната част на списъка с финансови приоритети.

3.Може би най-важната полза, която получаваме от този продукт, е спокойният сън, а той не може да се оцени в пари. Застраховката на имуществото ни няма да попречи на природните бедствия и човешките злонамерени или невнимателни действия, но тя ще постави щит между нас и евентуално бъдещо събитие, което може иначе да ни струва много пари, както и ще ни помогне да устоим на трудности в кризисни времена.

4.Застраховката на нашето имущество най-често ни се отплаща с възстановяване на средства при наличие на щети, унищожени или откраднати вещи, разбити врати/прозорци и други последици от влизане с взлом, възникване на пожар с катастрофални последици за интериора. Но без значение кое от тези събития е налице, тази полица ще ни помогне да заменим или поправим скъпите мебели и материални ценности в същия размер и качество.

Само до края на август 2015 година, можете да се възползвате от до 50% отстъпка по сключване на застраховка имущество.

Ако се интересувате от това как да се защитите от финансови несгоди, ви препоръчваме да се запишете за полезна информация и изключителни промоции от нас от този линк.

Напиши коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>